Tatueringsborttagning Halmstad

-YAG laser

Vi erbjuder behandlingar med YAG-laser som reducerar pigmentet i tatueringen.

Storleken av tatueringen är det som har betydelse,
från 900:-/ gång
exakt pris får du under konsultationen.

 

Tatueringsborttagning med laser är en mycket effektiv metod. Energin i lasern slår sönder pigmentet i tatueringen och kroppens naturliga läkningsprocess sätts igång.

Hur många behandlingar behövs?
En tatuering är gjord för att vara permanent, därav kan det krävas tålamod. Ofta krävs minst fyra behandlingar eller mer.
Det finns ett antal faktorer som spelar stor roll för vilket resultat man kan förvänta sig.
-Hudtyp – Mörkare hudtyper behöver fler behandlingar.
-Tatueringsfärg – Svart färg är i regel enklast att reducera. Många olika färger i tatueringen kräver fler behandlingar
-Typ av färg – Olika typer av färg kan vara olika svårt att reducera. Förenklat kan man säga att professionellt gjord tatueringar ofta har färger som är enklare att reducera.
-Flera lager – Är tatueringen övertatuerad sedan tidigare tar det längre tid att reducera.

Hur lång tid tar en behandling?
Behandlingstiden beror på hur stor tatueringen är och hur många färger den har. E liten helsvart tatuering tar ca 5-10 min och en lite större svart ca 10-30 min.

Gör behandlingen ont?
Det uppstår en värmekänsla som kan kännas lite beroende på hur smärtkänslig man är.

Efter behandlingen
De flesta upplever en ”frostig” yta på tatueringen, detta är små gasbubblor som gör att huden får en gråaktig/frostig yta. Ca 20-30 min efter behandlingen försvinner detta.

En vanlig reaktion är lätt svullnad kring tatueringen och i vissa fall även lite blödning. I detta fall täcker man tatueringen med steril kompress.

Behandlingsområder skall vara torrt 24 timmar efter behandlingen och ej utsättas för solljus, och man får ej klia på behandlingsområdet.

Hur ofta?
Behandlingarna utförs med 6-8 veckors mellanrum.

Vi har lång erfarenhet av tatueringsborttagning, många önskar tabort tatueringen helt. Men även många väljer att bleka tatueringen några gånger för att sedan kunna göra en cover up. Tveka inte att be oss om råd inför din tatueringsborttagning. Vi erbjuder alltid gratis konsultationer!