Meny

Alexandritlaser

– permanent hårborttagning

Permanent hårborttagning med AvalanchLase – Fotona

Visst låter det helt underbart? Snart är vaxningar och rakningar vara ett minne blott!
Vi arbetat med AvalanchLase från Fotona som är en kombinerad alexandritlaser och Nd:yag. Det krävs minst 6 behandlingar och ibland upp till 12-15 behandlingar för att uppnå ett fullgott resultat. Antalet behandlingar beror på dina förutsättningar, hårväxtcykeln, var på kroppen man behandlar och hur regelbundet man går på sina behandlingar. Man kan behandla vilken område som helst. (ja, även brasilianskt, tyvärr bara på tjejer än så länge).
Alexandritlaser är enligt erfarenhet och forskning den mest effektiva metoden på marknaden.

Just nu erbjuder vi gratis konsultationer för att du ska få exakta prisuppgifter och information om hur behandlingen går till.

Behandlingen är relativt smärtfri, tack vare det effektiva kylsystemet och går även att göra på dig med lite mörkare hudton som innan inte har varit möjligt med laser!
Varmt välkomna att komma upp på salongen och bombadera oss med frågor! Vi ser fram emot att hjälpa Dig!

Vi rekommenderar

En gratis konsultation svarar på alla dina frågor inför en behandling och ger dig de bästa förutsättningarna till ett lyckat resultat.

Priser & Info

Tänk på att priserna kan variera beroende på mängden hår och hur området som skall behandlas ser ut. Du får alltid exakta priser av din terapeut på konsultationen.

Hela kroppen 9776:-
(helaben, brasiliansk, armar, armhåla, ansikte, händer, fötter)

Överläpp eller haka 800:-
Överläpp och haka 1000:-
Hela ansiktet 1700:-
Bikinilinje 1000:-
Brasiliansk 1700:-
Halva ben 2600:-
Hela ben 4300:-
Lår 2600:-
Armhåla 900:-
Rygg, hela 2500:-
Rygg, halva 1500:-
Bröst 1500:-
Mage 1500:-
Rygg, hela +mage +bröst 4000:-
Hela armar 2500:-
Övre armar eller undre armar 1500:-
Händer 800:-
Fötter 800:-
Bröst och mage 2500:-
Enstaka strå 150-350:-

Priserna avser pris per behandling, antalet behandlingar som krävs varierar från person till person samt vilket område man behandlar.

Vanliga frågor om Permanent Hårborttagning

Antalet behandlingar som krävs är generellt mellan 6-8 st men ibland krävs upp till 10-12st
Varierar beroende på vilket område som behandlas och vilka förutsättningar du har.

För att en hårsäcks ska kunna förstöras korrekt behöver hårsäcken bli ca 70 grader varmt. Och det gör ont. Men Avalanchelase har en inbyggd kylspray som kyler hudytan samtidigt under behandlingen och minskar smärtan avsevärt. De flesta tycker inte alls det är några problem att få behandlingen.

Ca 8 veckor är det mellan behandlingstillfällena, men varierar beroende på vilket område som behandlas. Din hudterapeut kommer guida dig till rätt behandlingsintervall.

Nej, du ska inte utsätta området som är behandlat för som inom 2 veckor och vara ytterst försiktig med sol (använda SPF 50) i ytterligare 2 veckor. Innan behandlingen ska din hudton vara så naturlig som möjligt för att vi ska kunna uppnå maximala resultat.

Det är inget vi rekommenderar för att uppnå ditt slutresultat så optimalt som möjligt.

Då många inte vill undvika solen under sommaren är det ändå bättre att ta ett uppehåll och komma igång så snabbt som möjligt efter att solbrännan har lagt sig. Detta för att minska risken att en växtfas har missats. Skulle en växtfas missas får man räkna med att göra någon kompletterande behandling efter behandlingsseriens slut.

Fråga din hudterapeut som kan hon förklara mer.

Första behandlingstillfället behöver vi ha lite utväxt på en liten del (ca 1*1 cm) för att kunna bedöma hårets färg och tjocklek. Innan behandlingen ska området vara nyrakat (helst dagen innan)
Mellan behandlingarna kan du raka området.
Du får inte vaxa, epilera eller plocka håren mellan behandlingstillfällena., då uteblir resultatet.

 

Mer info om Permanent Hårborttagning

Avalanche -Fotona

Hårborttagning erbjuder två laservåglängder, 755nm (alexandritlaser) och 1064 nm (Nd:YAG laser), tackvare båda våglängderna kan vi behandla alla hudtyper.

Hårstrået har tre olika faser, anagena, telogena och katagena. Och det är bara i den anagena (tillväxtfasen) som Avalanche kan ödelägga hårsäckarna. Pigmentet i hårstrået leder värmen ner i hårsäcken och vid 70° förstörs hårsäcken och inget nytt hår kan växa tillbaka. Det behövs upprepade behandlingar ca 6-8 (i vissa fall fler behandlingar) med en intervall på ca 8 veckor beroende på behandlingsområde, det beror på att ca 20% av håren är i tillväxtfasen vid varje behandlingstillfälle. Det finns en procent som ej reagerar på behandlingen och vad detta beror på vet man ej.

Cirka 2 veckor efter behandlingen så börjar hårstråna ramla av, de hårstrån som är där efter växer tillbaka är de som varit i vilofas under förra behandlingen och då är det tid för nästa behandling igen.

De flesta hår och hudtyper går att behandla men generellt säger man att ju mörkare hår och ljusare hud desto snabbare resultat. Vitt, grått och rött hår reagerar ej på behandlingen eftersom det inte finns något pigment i hårstrået som absorberar värmen.

I enstaka fall kan biverkning uppstå i form av rodnad eller svullnad, men detta avtar inom några timmar. I sällsynta fall kan brännskador uppstå, men detta är högst ovanligt, och läker inom 1-2 veckor oftast utan bestående ärr, men man kan förlora pigmentet eller få en pigmentering efter skadan och detta kan sitta kvar i en månad och upp till något år innan de tonas ut. Allt beroende på hur djup skadan är. Behandla området med en fuktgivande och lugnande produkt som tex aloe vera.

Under behandlingstiden får du inte vaxa eller plocka på området då detta påverkar växtfaserna, men de går bra att raka eller klippa håret.

En månad innan och en månad efter behandling ska kunden avstå från solning och huden måste vara sin naturliga färg för att få behandlas. Avstå från träning, massage, bastu de närmsta 24 timmarna efter behandling. Använd alltid spf 30-50.

Hur kan vi hjälpa dig?

Detta formulär kan inte användas för avbokning. Gäller din fråga avbokning eller bokning hänvisar vi dig till bokningssidan eller telefon 035-2607760

Kontaktformulär