Alexandritlaser för permanent hårborttagning

 In Kunskapsbanken

Enligt forskning är alexandritlaser den mest effektiva metod för permanent hårborttagning.
Med en våglängd på 755 nanometer visar forskningen att just denna våglängd når pigmentet (färgen i hårsäcken) allra bäst och ödelägger hårsäcken med minsta påverkan på huden. 

Vad är skillnaden mellan IPL/cellox och laser? 

Laser har ett exakt mål, nämligen pigmentet i hårsäcken. Med laser skickas ljuset ner i vävnaden och träffar pigmentet och omvandlas då till värme. IPL är mer som en kraftig lampa med flera olika våglängder som har som mål att värma upp hårsäcken till ca 70 grader men även kringliggade vävnad påverkas.

Hur en behandling går till.
Innan behandlingen görs alltid en konsultation. Under konsultationen får du information om hur behandlingen går till, vad du kan förvänta dig och prisuppgifter. Konsultationen är gratis och bokas enkelt via hemsidan.
På konsultationen går vi också igenom sjukdomshistorik och medicinering för att säkerställa att vi kan utföra en korrekt och säker behandling för dig.
Man kontrollerar också hårstrået för att veta att behandlingen kommer kunna ge resultat. Ljusa, röda och grå hår går inte att behandla, finns det inget pigment i hårsäcken kan lasern inte hitta ett mål och därför inte utveckla en värme för att förstöra hårsäcken.
Om man har ljusa eller grå strå rekommenderar vi istället epilering för ett permanent resultat eller vaxning för ett tillfälligt resultat.
Dagen innan behandling ska håret rakas bort, kommer du på din fösta behandling utan att ha varit på konsultation innan ber vi dig spara ett litet område (ca 4*4 cm) för att vi ska kunna se hur håren ser ut. 

Mellan behandlingen får man raka bort håret. Man får dock inte vaxa, epilera, bleka eller plocka håret mellan sina behandlingar.
Har man tidigare vaxat eller liknande behöver man vänta minst 4 veckor innan behandlingen kan göras.
Man får inte vara solbränd på området som ska behandlas, vi rekommenderar att undvika solen 4 veckor innan och 4 veckor efter behandling och samtidigt använda hög solskyddsfaktor under sommarperioden.

För att uppnå ett permanent resultat med laser krävs upprepade behandlingar. Detta för att man endast kan få effekt när hårstrået är i sin växtfas. man kan inte se på håret när det är i växtfas. Efter ca 4-8 behandlingar under de intervall som terapeuten rekommenderar (ca 6-8 veckors mellanrum) har alla hår gått igenom växtfasen och resultatet blir permanent. 

Vi föds med x antal hårsäckar, men alla är inte aktiva. Icke aktiva hårsäckar reagerar inte på behandlingen och lämnas därför obehandlade. De hårsäckar som inte är aktiva kan förbli så hela livet. Men ibland aktiveras de av förändringar i kroppen, oftast på grund av hormoner som tex. graviditet, amning och klimakteriet. Därför upplever endel ökad hårväxt efter graviditet/klimakteriet. Det betyder att det kan uppkomma lite ny hårväxt efter en hormonell förändring, men det handlar alltså då om nya hår och kan enkelt behandlas med kompletterande behandling/behandlingar.

 

 

Recent Posts

Leave a Comment